mini-SCAN

De mini-SCAN is de verkorte versie van de WHO-SCAN. Het instrument classificeert symptomen van veel voorkomende psychische problematiek volgens DSM 5.

Met behulp van de mini-SCAN verzamel je als professional snel betrouwbare informatie die leidt tot een breed inzicht in de GGz problematiek van een patiënt.

Hieronder vind je meer informatie. Als je de mini-SCAN zelf wilt uitproberen, of meer informatie wilt, kan dat ook. Vul dan het contact-formulier in

wat is de mini-SCAN

De mini-SCAN is een online semi-gestructureerd interview dat de diagnostiek van veel voorkomende GGz problematiek* ondersteunt.

De mini-SCAN bestaat uit gevalideerde vragenlijsten voor classificatie van symptomen volgens DSM 5

* volgens DSM 5, voorheen DSM IV-as 1

 • Brede screening
 • Veel vragenlijsten, onder anderen: angst, depressie, middelen, autismescreener, …
 • Aanbevolen door de WHO
 • Differentiaaldiagnostiek
 • Rapportage met DSM 5 classificaties
 • Analyse van classificaties en redeneringen
 • Transparantie, volledigheid
 • Een interview duurt gemiddeld 30 minuten

waarom mini-SCAN

Met de mini-SCAN wordt een volledige en zorgvuldige basis gelegd voor jouw diagnostiek.

De mini-SCAN zorgt er voor dat je als professionele therapeut automatisch breed kijkt (screening) en zet bij het vermoeden van een stoornis de benodigde vragenlijsten klaar, stelt de juiste vragen en classificeert symptomen volgens DSM 5.

De afname duurt gemiddeld 30 minuten.

voor wie

De mini-SCAN is op zijn plek bij zowel BGGZ als SGGZ instellingen, waar transparantie, compleetheid en zorgvuldigheid nodig zijn als het gaat om GGz diagnostiek met DSM 5 classificaties.

Screening en diagnostiek staan aan de basis van de toewijzing van zorg. De mini-SCAN helpt actief bij de inventarisatie van stoornissen.

waarvoor

Op basis van een breed en compleet beeld van de kan de therapeut een afgewogen beslissing maken over de aanpak van iedere patiënt. De mini-SCAN is uitstekend te gebruiken bij:

 • Diagnostiek bij de intake van patiënten
 • Diagnostische verdieping indien een behandeling niet aanslaat
 • Filtering van de instroom
 • Onderzoek

achtergrond 

De mini-SCAN is inhoudelijk ontwikkeld door het Universitair Psychiatrisch Centrum van Groningen, een Collaborating Centre van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO).

Wat gaat er gebeuren?

Wij ontvangen je bericht

Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur op je bericht. Dat doen we per mail.

Onze reactie

We krijgen heel verschillende berichten binnen. Soms is een reactie per mail voldoende. Soms is het handiger om te bellen of misschien wel om elkaar te zien. Als dat nodig is doen we je daar een voorstel voor.

Gaan we bellen?

We snappen dat jij het waarschijnlijk al druk genoeg hebt zonder ons; we bellen pas nadat jij hebt aangegeven dat je dat wilt.

Komen we langs?

In sommige gevallen komen we graag langs. Bijvoorbeeld om meer te vertellen of een demonstratie te geven.

Bijvoorbeeld wanneer jouw organisatie een pilot wenst om te kijken hoe onze producten bij jullie werkwijze passen.

Is een proef-account gratis?

Ja, natuurlijk is een proef-account gratis. Je kunt in het echt uitproberen hoe ons product je bevalt. Zonder verplichtingen, zonder kosten.

Op het moment dat de gratis periode eindigt hoor je dat ruim op tijd en ben je vrij om te beslissen of je door wilt gaan of niet.